Politika

Demant – Saopćenje za medije – KO SDP BiH Tuzla: Demant na frustrirajuće Saopćenje lijevog krila Živiničke desnice (DF)

Tendenciozno, populističko  i zlonamjerno saopćenje lijevog krila Živiničke desnice, Demokratske fronte (DF) bezuspješan je pokušaj obmane javnosti i prekrajanja nepobitnih činjenica.

 

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla i delegati SDP-a u Domu naroda Parlamenta  FBiH su bili ključan faktor za izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda čime je ispravljena decenijska nepravda prema građanima Tuzlanskog kantona koju ste upravo vi iz DF-a zajedno sa vašom maticom (SDA) kreirali i godinama štitili.

 

Neograničena površnost, bezbroj dezinformacija i mizeran nivo kulture političkog dijaloga iznesen u javnom prostoru od strane članova DF-a zahtjeva jasan demant.

 

Podsjećamo vas da je upravo Sindikat tražio isplatu jednokratne novčane pomoći za sve uposlenike koji platu primaju iz Budžeta TK i to na preporuku, i u skladu sa Odlukom Vlade FBiH koju ste vi imenovali i u kojoj učestvujete.

 

U Budžetu TK postoje novčana sredstava za ovu namjenu, o tome su i aktuelni Ministri Vlade TK u hodnicima Skupštine, jasno komentarisali da sredstava “ima sasvim dovoljno da se pomoć još danas isplati”.

 

Opterećeni gubitkom političkog identiteta, sujetni i “ojačani” preletačima, vama u DF-u jedini stvarni razlog besmislenog saopćenja i frustracije je  činjenica što inicijativu niste uputili vi iz DF-a.

 

Kako otvorismo temu o Budžetu TK, podsjećamo javnost da ste u toku kampanje izmijenili Zakon o šumama (isključivo za korist pojedinca), a da ste istim oštetili Budžet Tuzlanskog kantona za 6 miliona KM na godišnjem nivou.

 

Pozivamo vas da upoznate javnost sa stvarnim rezultatima novih Pedagoških standarda u školama i iznesete informaciju ko su 120 novih uposlenika tzv “administrativnih” i pomoćnih radnika u osnovnim i srednjim školama i koliko Budžet TK košta ta vaša predizborna “glasačka fabrika”.

 

Poručujemo “starom patrioti Vujoviću” da nam samo on ne priča o izdaji jer su nam u glavi još uvijek svježe njegove patriotske slike iz vremena ‘92-‘95.

 

Na kraju, zahvaljujemo se RTV TK što nam, za skromna 3 miliona KM iz Budžeta, omogućava da skoro svako veče u Dnevniku gledamo i slušamo gospodina Vujovića.

 

Služba za informisanje

Kantonalnlnog odbora SDP BiH Tuzla

Komentari
Na vrh