Lični stav

DEMANT – Javio se muž Sandre Ravić

boljatuzla.ba kao i veliki broj drugih portala protekle sedmice objavila je članak tuzlanke Sandra Ravić koja tvrdi kako već tri godine trpi maltretiranje bivšeg partnera. Na adresu našeg portala stigao je demant bivšeg supruga Anesa Salihspahića koji prenosimo u cijelosti …

 

 

Salihspahić Anes

Prije nekoliko dana na brojnim portalima objavljen je tekst  Sandre Ravlic vezano za štetu na njenom vozilu, gdje se spominje bivši muž što se odnosi na mene što i jesam ali hvala bogu bivši.
Kako me vecina poznaje posebno u Gradu Tuzli a njeno pisanje, pljuvalje uvrede i sve do te mjere da piše kako treba netko da  pazi skim pije kavu jede što se odnosi na mene nanjelo je meni štetu kao i mojoj obitelji. Iznesenim nesnovanim optužbama narušavanjem ugleda i uznemiravanjem roditelji kojima je ista uništila vec zdravlje i život.
ŽELIM DA DEMANTIRAM I KAŽEM,DA JA NEMAM NIKAKVE VEZE SA NAVEDENIM DOGAĐAJEM I OPTUŽBAMA KOJE JE ISTA IZNJELA.
Dok ista pravi prostor sebi iskorištava medije portale koristi nemila dešavanja u Gradačcu i ubistvo te koristi i navodi ime “Nizama 2” a ista je nanjela više zla štete neni i mojoj obitelji
Tako da se na drustvenim mrežama ostavljaju neprimjereni i uvredljivi komentari, neko se lincuje to jeste ja licno dok roditelji to sve preživljavaju i trpe.
Od bivše supruge sam bio prijavljen pa sam neosnovano završio u pritvoru četri mjeseca i 21 dan što smo i dokazali na kraju.
Sve zahvaljujuci njenim kolegama  kolegicama i njihovoj pristranosti, a ne profesinalnom radu, jer je ista više godina bila uposlenica OPŠINSKOG SUDU U TUZLI.
Sa svojim braniteljem i zahtjevom za audio snimanje cijelog procesa kao i dokazivanjem oslobođen sam po svakoj tački optužnice koje su stavljane na teret,a konačna presuda pravosnažna i OSLOBAĐAJUĆA što se može i provjerit.
Sada se pokazalo da ima nepravde, da se ne radi po zakonu, da je u pitanju pristrasnost i veze u ovim institucijama koje ista ima u njima, a ne kako navodi da li je ona od nekog “guzonje” kćerka a posebno veze u Općinskom Sudu u Tuzli, isti nisu poduzeli ništa ni danas dan nit pokrenuli prijave protiv svjedoka i neistina koje su iznesene u izjavama i na ročištima protiv mene. Dok je sud trebao to službeno da pokrene, a ne štite njenu rodicu i kolegicu, jer su iste dale zakletvu pred sudom da će govoriti istinu da ništa neće prešutjeti što im je poznato pred sudom,a potom se istima priopćilo da je iznošenje neistine i lažno svjedočenje kazneno djelo.
U više navrata obraćao sam se VSTV BIH i drugim institucijama vezano za svoj slučaj da nemam pravedno suđenje po zakonu o ljudskim pravima i Ženevskoj konvenciji, za što posjedujem i dokaze koje sam slao ali uzalud.
Neko bi trebao da odgovara zajedno sa ostalima za fringiranje slučaja, za ne izuzimanje dokaza i snimaka u istrazi prisrasnosti prema bivšoj kolegici, dok je meni i mojoj porodici uništen život narušen zdravlje i sve.
Ovo je scenario indentičan kao kod porodice Memić, borba sa onima na pozicijama, iznesenim nestinama svjedoka  policije sudija i tužilaštva, čast izuzetcima i onima koji svoj posao rade zakonito i odgovorno.
Na mom FB profilu objavljen je tekst i slike bivše supruge i njenog oženjenog ljubavnika, inače tu osobu od ranije dobro poznajem, a komentar nemam za to.
Tako da ne osporavam da sam postavi to na profil kao i drugarice koje spomije što sam i lično ja njoj sam rekao ko su i kakve. a zna i ona inače razaračice brakova itd.
Tek kada se završi sudski proces sa njenim ljubavnikom Danijelom i njom objavit ću fotofrafije prepiske poruka drugarica i svih ostalih da se vidi sve.
A isti je prijetio, “ljubavnik” pokušao platit nekim ljudima da mi naude ali pogriješio je adresu tako da sam saznao sve na vrijeme i morao da prijavim policiji dotičnog jer isti kaže on je lud ima papire za to i naplatio je odštetu i Iraka.
Kada bude zakazano ročište obavjestit cu novinare i portale da se sve proprati.
Toliko i hvala.
Na vrh