Aktuelno

Delegacija Vlade TK na Skupštini Saveza RVI TK

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i članovi Vlade  prisustvovali su današnjoj izvještajnoj Skupštini Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona na kojem su prezentovane aktivnosti asocijacije koja okuplja 19 općinskih boračkih organizacija. Skupu su prisustvovali i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević  i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić.

U svom obraćanju premijer Suljkanović istaknuo je da je Vlada Tuzlanskog kantona u partnerskom odnosu sa Savezom, kao i svim drugim boračkim savezima i udruženjima te nastoji borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama šehida i poginulih branitelja pokazati zahvalnost za žrtvu koju su podnijeli tokom odbrambeno – oslobodilačkog rata.

Kao podršku boračkoj populaciji Vlada TK na godišnjem nivou izdvaja 7,5 miliona KM za ostvarivanje dopunskih prava boračke populacije, rečeno je ovom prilikom. Budući da su osnovna prava u domenu rada Federalne vlade premijer Suljkanović prisutne je informisao da se sa federalnog nivoa za ove namjene za područje našeg kantona mjesečno izdvaja oko 4,6 miliona. „Ako zbrojimo ove cifre, onda dobijemo podatak da se za boračku populaciju, za sve vidove pomoći, na nivou godine, iz federalnog i kantonalnog budžeta izdvajaju ukupno oko 62 miliona KM“, rekao je premijer Suljkanović.

Jednoglasno usvojeni izvještaj o radu Saveza u protekloj godini najbolje govori o usklađenosti i koordiniranosti svih općinskih organizacija i članstva unutar njega, rečeno je ovom prilikom te naglašena važnost upućenosti članovau njihova prava i načine na koji će ih ostvariti.

Na vrh