Aktuelno

Delegacija Vlade posjetila Plavu polikliniku

Značajne investicije kako u medicinsku opremu, tako i u osposobljavanje i usavršavanje svojih medicinskih kadrova, koje je Plava poliklinika realizirala tokom ove godine, bile su povod za današnju posjetu premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića i delegacije Vlade TK ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo ugostiti danas predstavnike Vlade Tuzlanskog kantona. To je svojevrsno priznanje i pokazatelj da se cijeni ono što mi ovdje radimo, ali je istovremeno i podsticaj da istim trendom nastavimo i u budućnosti. Danas smo imali priliku prezentirati projekte koje smo realizirali u skorije vrijeme, ali i projekte koje tek planiramo realizirati. Kada govorim o onome što smo do sada uradili, osim značajne investicije od oko dva miliona KM u specijalizacije naših doktora, u proteklih godinu dana otprilike smo isti iznos uložili i u nabavku savremenih medicinskih uređaja, kako za dijagnostiku, tako i za tretman pacijenata, a sve kako bi smo građanima našeg kantona, ali i cijele regije omogućili pružanje što kvalitetnije medicinske usluge. Također, primili smo u radni odnos određeni broj novih ljekara, koji su dobili priliku da ovdje rade i da u Bosni i Hercegovini grade svoju budućnost“, rekao je subspecijalista kardiologije i član uprave Plave poliklinike Ahmet Hujdurović, te dodao da se već uveliko provode aktivnosti za izgradnju novog objekta, koji će na pet spratova i oko pet hiljada kvadratnih metara površine našim pacijentima ponuditi znatno bolje uslove za primanje medicinskih usluga. „Vrijednost izgradnje ovog objekta procjenjujemo na oko deset miliona KM“, zaključio je doktor Hujdurović.

Plava poliklinika 01 13 09 2018

Predstavnici Vlade bili su vidno prijatno iznenađeni, kako opremom, tako i uslugom, te ukupnim kapacitetima kojima raspolaže Plava poliklinika.

„Zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona je sigurno najbolji zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini. Tome sigurno doprinose i privatne zdravstvene ustanove. Kada sagledamo obim investicija i planove koje oni imaju, to nam daje za pravo da očekujemo dodatno poboljšanje našeg zdravstvenog sistema, kako u pogledu kvalitete, tako u i u pogledu obima pružanja zdravstvenih usluga“ rekao je premijer Suljkanović, te menadžmentu Plave poliklinike čestitao na do sada realiziranim projektima i investicijama i zaželio mnogo uspjeha u realizaciji ambicioznih planova za dalji razvoj.

Osim premijera Suljkanovića, delegaciju Vlade danas su činili ministar finansija Miralem Nuhanović i ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić.

Na vrh