Aktuelno

Delegacija SABNOR-a kod premijera Suljkanovića

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar za boračka pitanja Enes Gegić primili su danas predstavnike Saveza antifašista i boraca NOR-a Tuzlanskog kantona (SABNOR TK), predsjednika Zlatka Dukića, Hazima Šadića i Antu Divkovića.

Ne krijući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i finansijskom podrškom koju SABNOR ima od Vlade TK i resornog ministarstva gosti su prezentovali planove za obilježavanje značajnih datuma u historiji Bosne i Hercegovine.  Neke od aktivnosti, poput opremanja spomen-sobe i izložbenog prostora u kući u Kladnju u kojoj je 1943. godine boravio Josip Broz Tito, prema riječima predsjednika Dukića, zahtijevaju minimalna dodatna sredstva.

Vlada će, prema riječima premijera Suljkanovića, nastaviti pomagati već planirane programske aktivnosti Saveza te će putem Ministarstva za boračka pitanja nastojati izaći u susret zahtjevima za dodatno finansiranje.

„Ne treba zaboraviti detalje koji čine historiju Bosne i Hercegovine i  tekovine borbe protiv fašizma koje su prepoznale progresivne snage u svijetu“, rekao je ovom prilikom premijer Suljkanović te potvrdio da Vlada TK SABNOR-u stoji na raspolaganju za obilježavanje ovih datuma u budućnosti.

Na vrh