Tuzlanski kanton

Delegacija Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH u posjeti Skupštini TK

Skupštinu Tuzlanskog kantona danas su posjetili predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda  u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine – predsjednik Kluba Jasmin Duvnjak i savjetnik u Domu naroda Almedin Aliefendić.

Delegaciju iz Doma naroda F BiH primili su predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini Tuzlanskog kantona, Jakub Suljkanović, te delegati Doma naroda F BiH iz Tuzlanskog kantona: Boris Krešić, Fahrudin Skopljak, Senad Alić i Dževad Hadžić.

Razgovarano je o neophodnosti redovne institucionalne planske saradnje svih nivoa vlasti a s ciljem rješavanja brojnih pitanja koje spadaju u zajedničke nadležnosti kantona i Federacije BiH.

 

Boljim upoznavanjem i komunikacijom unapređuje se rad svih nivoa vlasti čime se doprinosi jačanju kapaciteta za rješavanje brojnih pitanja sa kojima se susreću svi kantoni u Federaciji Bosne i Hercegovine. Primjer dobre prakse u udruživanju snaga u rješavanju zajedničkih problema je i nedavno usvojeni Zakon o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda F BiH kojim se ispravila višegodišnja nepravedna raspodjela javnih prihoda kojom je oštećena većina kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

Gosp. Jasmin Duvnjak istakao je da komunikacija predstavnika vlasti Bosne i Hercegovine treba da prevaziđe političke okvire i fokusira se na rješavanju društvenih problema s kojima se susreću svi građani Bosne i Hercegovine bez obzira na nacionalnu ili političku opredjeljenost.

Gosp. Jakub Suljkanović je izrazio zadovoljstvo inicijativom za današnji sastanak i istakao opredjeljenost za uspostavljanjem bolje i jače saradnje na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

 

Delegacija Skupštine Tuzlanskog kantona i Doma naroda F BiH je nakon sastanka u Skupštini TK odala počast žrtvama masakra na tuzlanskoj Kapiji i položila cvijeće, a nakon toga su posjetili JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju.

Na vrh