Tuzla

Dekan PMF-a prof. dr Vedad Pašić podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog savjeta za nauku i tehnologiju TK

On je to saopštio na svom profilu na društvenim mrežama, a mi u cijelosti prenosimo tu objavu…
Danas sam poslao ovo pismo neopozive ostavke aktuelnom ministru obrazovanja i nauke TK:
“Poštovani ministre Omerović,
Prije svega, želim da Vam čestitam na Vašem nedavnom izboru na mjesto Ministra obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i da Vam zaželim svu sreću i uspjeh u Vašem radu za dobrobit svih obrazovnih i naučnih radnika našeg kantona.
S druge strane, moram iskazati svoje iskreno razočarenje zbog činjenice da u proteklom periodu od Vašeg imenovanja niti jednom niste iskazali želju niti namjeru da razgovaramo na temu nauke i tehnologije, a s obzirom na moju poziciju predsjednika Kantonalnog savjeta za nauku i tehnologiju TK. S obzirom da sam iz sredstava informisanja saznao da je radna grupa za izradu standarda i normativa u visokom obrazovanju nastavila sa radom, a da nisam obaviješten da više nisam član iste na bilo koji način od strane ministarstva, jedini zaključak koji se može izvući jeste da niste zainteresirani za moju dalju suradnju kako s Vašim ministarstvom tako ni sa trenutnom Vladom TK.
Moram reći da, na žalost, ni najmanje nisam iznenađen takvim stavom i načinom rada s Vaše strane, dapače.
Stoga u interesu naučnih radnika Tuzlanskog kantona želim da Vam olakšam u Vašem daljem radu i ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog savjeta za nauku i tehnologiju TK.
S poštovanjem,
Prof. Dr Vedad Pašić”

Komentari
Na vrh