Sport

Dedić: Forma nam je u usponu, protiv Radnika idemo po dobar rezultat

Prve premijerligaške bodove ekipa Tuzla Cityja osvojila je u 2. kolu prvenstva, na Tušnju protiv Radnika (0:0), u utakmici siromašnog nogometa.

Od tada, mnogo stvari popravio je stručni štab Slobodana Starčevića, pa je igra ekipe iz Simin Hana postala sigurnija u odbrani, a opasnija u napadu. U zadnjih pet utakmica osvojili su osam bodova, dok su u prethodnih sedam upisali samo četiri.

– Ima još prostora za napredak, ali evidentno je da nam je forma u usponu. Radniku idemo u goste da pokušamo ostvariti dobar rezultat. Uostalom, na tri poljednje utakmice smo neporaženi, a nadam se da ćemo taj niz nastaviti i u srcu Semberije – kaže za Fenu pomoćni trener Tuzla Cityja Mirsad Dedić.

Napominje da su svi igrači na raspolaganju stručnom štabu osim Denisa Čomora, koji ima tri žuta kartona, te otprije povrijeđenih Milakovića i Mahmutovića, koji su na rehabilitaciji nakon operacije.

Posljednji trening imat će “plavi” danas u 15 sati, a nakon toga slijedi kraći odmor, dok se na put polazi sutra, nekoliko sati prije susreta s Radnikom.

Utakmica Radnik – Tuzla City igra se sutra od 15.30 sati.

Na vrh