Sport

Dautović i Kršić među najboljim igračicama turnira

Pobjedom ženske juniorske reprezentacije BiH završen je u Tuzli petodnevni rukometni turnir „Women's Trophy 2018“.

Takmičenje osam reprezentacija Evrope proteklo je u najboljem redu, s čime se slažu i predstavnici EHF-a koji su diktirali organizaciju najviših svjetskih standarda.

Tuzlanski rukometni radnici, među kojima i veliki broj volonetra, pokazali su još jednom da mogu organizovati najzahtjevnija takmičenja međunarodnog ranga, a sam turnir veliki je stimulans ženskom bh. rukometu koji je, nakon desetak godina nebrige,  na velika vrata kročio u svijet.

Naime, bh. „zmajice“ pobjedom u Tuzli plasirale su se na Interkontinentalni kup i imaju šansu da se nakon niza mukotrpnih takmičenja plasiraju na svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Dvije bh. igračice svrstane su u idealni tim „Women's Trophya 2018“, a to su Adelisa Dautović kao najbolji playmaker i Isidora Kršić kao najbolji odbrambeni igrač.

Osim njih dvije, u All star tim izabrane su još: Alina Huremović (Luksemburg) – najbolja golmanica, Valeria Rascovan (Moldavija) – najbolje lijevo krilo, Teele Utsal (Estonija) – najbolji lijevi bek, Lauranne Beckers (Belgija) – najbolji pivot, Selma Rein (Estonija) – najbolji desni bek, Michelle Jung (Luksemburg) – najbolje desni krilo, Kamila Bayramova (Azerbejdžan) – najbolji strijelac (45 golova), te Estelle Ghijsens (Belgija) – MVP turnira.

Na vrh