BiH

DANAS SJEDNICA Zakazani protesti ispred Parlamenta FBiH, ReSTART BiH organizira i protestnu šetnju!

Neformalna grupa građana ReSTART BiH povodom nove odluke visokog predstavnika danas organizira protestnu šetnju. Šetnja se orgazira zbog novih nametanja Christana Schmidta.

 

“Kako se i očekivalo, odlučio je:

– da se ne osvrće na akcije Miloradove i da ga na taj način stimuliše da i dalje ruši ustavno-pravni poredak iako je dužan da štiti državu Bosnu i Hercegovinu;
– da i dalje po instrukcijama Zagreba (i Beograda) jača etničko, a ne građansko i ljudsko pravo;
– da Bakirove (DF) i Dinine (SDP, Naša stranka) ‘građanske stranke’ svrsta u Bošnjački geto na 20% teritorije BiH i da od sada ‘građanske stranke’ zvanično zastupaju samo bošnjačku politiku;
– da HDZ postane nezaobilazna konstanta koja bira sebi Bakirov ili Dinin bošnjaki blok po principu ko da više;
– da aparthejd sistem koji je HDZ uveo u ‘dvije škole pod jednim krovom’ on sada prenosi i na federalni parlament u kojem su HDZ ‘bijelci’, a svi ostali ‘crnci’.

 

ReSTART BiH kao posljednja linija odbrane GRAĐANSKE Bosne i Hercegovine to neće dopustiti, čak i ako sve stranke (zbog nekih partikularnih i ličnih interesa) u BiH na to pristanu!

POZIVAMO SVE GRAĐANE DA DANAS 28.04.2023 OKUPE SE U 12 SATI KOD SEBILJA I DA MIRNOM ŠETNJOM IDEMO DO FEDERALNOG PARLAMENTA I TU OSTANEMO DO ZAVRŠETKA SJEDNICE.

Federacija BiH danas bi trebala dobiti novu entitetsku vladu, a sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH je zakazana u 14:00 sati. Pola sata ranije zakazani su protesti, formali organizator nije poznat.

Na vrh