Aktuelno

Danas je u Tuzli preminuo Kristijan Smiljanić osnivač i vlasnik kompanije Leftor doo

U 39. godini života danas je u Tuzli preminuo Kristijan Smiljanić, osnivač i vlasnik kompanije Leftor doo.

Dragi prijatelji i suradnici, sa velikom tugom u srcu vas obavještavamo da nas je napustio naš Kristijan. Jučer u poslijepodnevnim satima je prestalo kucati srce velikog čovjeka koji je nama u Leftoru bio daleko više od direktora. Izgubili smo prijatelja, uzora i učitelja.

Kroz svoj dugogodišnji rad, Kristijan je nesebično omogućavao mnogim mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskog obrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru, dobiju prvo zaposlenje u struci, a mnogi od njih su kasnije osnovali i vlastite kompanije na osnovu znanja i iskustva koje su stekli radeći u Leftor-u.
Bezrezervnu podršku je davao reformama na Univerzitetu u Tuzli svojim angažmanom i znanjem. Aktivno se zalagao za podizanje svijesti o informacionim tehnologijama i matematici. Bio je vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio.

Vizionar, pionir, genijalac, učitelj, dobrotvor… Sve to i još mnogo više bio je mr. sci. Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., direktor i vlasnik kompanije Leftor d.o.o. koji je preminuo u utorak, 5. februara u Tuzli u 39. godini života.

Posljednji ispraćaj našeg dragog Kristijana obaviti će se u četvrtak 7. februara u 13:00 sati ispred porodične kuće u Tinji a nakon toga i ukop na mjesnom groblju.

Hvala ti još jednom Krišo što si nas svojom podrškom, karakterom, savjetima i znanjem učinio prije svega boljim i potpunijim osobama!

Otišao si na zasluženi odmor…

Tvoj Leftor.

 

 

Redakcija portala boljatuzla.ba upućuje iskreno saučešće porodici Kristijana Smiljanića i te svim njegovim suradnicima i … još jednom Krišo HVALA TI za sve.

 

Na vrh