Danas je Međunarodni dan socijalnog rada

16.03.2021. 


Poštovani,
u skladu sa odlukom Međunarodne federacije socijalnog rada (IFSW), Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se svake godine trećeg utorka u mjesecu martu.

Ove godine se obilježava u utorak 16. marta i usmjeren je na doprinos socijalnog rada, socijalnih radnika i socijalnih radnica u društvu. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada je podizanje svijesti o profesiji socijalnog rada, društvenom statusu i položaju socijalnih radnika /radnica i njihovom značaju kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom svijeta.

Ponosni smo na činjenicu da socijalni radnici i u ovim vanrednim okolnostima uzrokovanim širenjem virusa Covid 19 časno i profesionalno obavljaju svoju djelatnost. Raditi izuzetno složen posao sa sve težim problemima građana naše zemlje je vrlo zahtjevno iznačajno, te kao takvo bi trebalo biti i vrednovano i tretirano.

Naglašavamo da bi profesija socijalnog rada trebala biti u znatno boljem položaju nego što danas jeste u Bosni i Hercegovini. Društvo socijalnih radnika TK povodom Međunarodnog dana socijalnog rada upućuje iskrene čestitke svim članovima Udruženja, kao i svim socijalnim radnicima/radnicama u Bosni iHercegovini i širom svijeta.
S poštovanjem,
Predsjednica U.G. “Društvo socijalnih radnika TK” Amela Tupajić,dipl.socijalna radnicaBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!