Tuzlanski kanton

‘Dan otvorenih vrata’ kompanije Lukavac Cement privukao veliki broj posjetilaca (VIDEO)

Više od 2.000 posjetilaca svih uzrasta  u subotu je prisustovalo “Danu otvorenih vrata” u kompaniji Lukavac Cement, gdje su stekli nova znanja kroz održavanje interaktivnih, kreativnih eko i likovnih radionica.

– Nakon korone najveće mi je zadovoljstvo što ljudi dolaze u našu fabriku u ovolikom broju. Ovim šaljemo poruku da smo 365 dana otvoreni i da svako ko želi može da vidi šta to mi radimo na polju očuvanja okoliša i svega ovoga oko nas u proizvodnji – rekao je izvršni direktor za komercijalne poslove i marekting Nihad Begić.

Tokom “Dana otvorenih vrata” na zelenim površinama Lukavac Cementa priređeni su  turniri u fudbalu i odbojci, biciklijada, igre na pijesku, kao i niz drugih aktivnosti.

– Tu smo danas sa mlađim kategorijama naših dječaka. Ovo su događaji koji nisu baš česti u našem gradu i to je prilika za sve posjetioce da vide šta mi to radimo. Farika Lukavac Cement pomaže naš klub i aktivnosti već godinama – izjavio je trener odbojaškog kluba „Sedam“ Lukavac Kemal Bašić.

Najmalđi posjetioci “Dana otvorenih vrata” družili su se s maskotama i drugim učesnicima šarenog defilea. Također, upriličena je dječija predstava „Princeza na zrnu graška“, ples malih balerina i mini disko.

Tom prilikom, direktorica predškolske ustanove „ Čarolija” Lukavac Amila Rikert istakla je da je posjetioce razveselila plesna grupa „Čarolija“.

– Drago mi je što se manifestacije ovog tipa dešavaju u našem gradu. Ponosna sam na ljude koji misle na djecu i priređuju im zanimljive sadržaje poput radionica koje smo imali priliku vidjeti ovdje  – dodala je Rikert.

Lukavac Cement kao društveno odgovorna kompanija i na ovaj način pokazala je da se istinski zalaže za dobrobit svoje lokalne zajednice u skladu s principima održivog razvoja.

Komentari
Na vrh