Aktuelno

Dan nezavisnosti BiH – 1. mart obilježen u Tuzli

Povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je u Tuzli, u organizaciji Gradske uprave upriličena ceremonija polaganja cvijeća na spomen obilježja na Slanoj Banji, a nakon toga i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzla, koja je održana u Narodnom pozorištu Tuzla.

Predstavnici Grada Tuzla, brojnih organizacija i građani položili su cvijeće na spomenik partizanskim brigadama, spomenik Zlatnim ljiljanima, spomenik poginulim braniteljima Tuzle i BiH 1992. – 1995., kao i na groblju civilnih žrtava. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, prisutnima se obratio zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća, Mirel Mišković.

“Riječ je o danu kada su građani izašli na referendum i izglasali nezavisnost naše države, čime su potvrdili višestoljetnu opstojnost i kontinuitet BiH. Danas se pokazuje da je to bila ispravna odluka, iako smo za nju dali veliki broj ljudskih života, te pretrpjeli velika materijalna razaranja. Želimo jaku, stabilnu i pravednu državu i siguran sam da građani žele upravo takvu BiH. Htio bih čestitati, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine 1. mart, Dan nezavisnosti, u ime zalaganja za prosperitetniju i bolju našu domovinu”, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla, Mirel Mišković

Na vrh