News

Dan državnosti BiH: Volim te BiH ali…

Revolt je pokrenuo online kampanju na uz hešteg #VolimTeBiHAli, te na jednostavan način prikazao fotografije i rečenice koje su odraz naše svakodnevne bosanskohercegovačke stvarnosti i apsurd određenih politika u segmentu obrazovanja, zdravstvenog sistema, zapošljavanja, kriza migrantskih politika, temeljnih ljudskih prava, zagađenja zraka, i drugih pitanja koja predstavljaju apsurd sistema i države u kojoj živimo.

Predstavljena su također aktuelna društvena pitanja i posljedice a tiču se homofobije, ksenofobije, nasilja nad djecom, nacionalizma, odlaska mladih itd. Na ovaj način želi se približiti i podsjetiti na apsurd države u kojoj živimo, čak i do te mjere da jedan od lidera, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ne priznaje njenu državnost.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane građane i građanke Bosne i Hercegovine da postave fotografiju ili rečenicu koja prikazuje njihova lična iskustva i odraz svojstvene, apsurde bosanskohercegovačke stvarnosti uz hešteg #VolimTeBiHAli.

Revolt je, ovom prilikom, organizirao i uličnu akciju u okviru kojeg je jutro 25.11.2019. u Tuzli osvanulo sa istim natpisima.

U solidarnosti,

Omladinski pokret Revolt

Na vrh