Tuzla

DAN BIJELIH TRAKA, 31.05.

Omladinski pokret Revolt će u utorak, 31.05.2022. godine s početkom u 12h mirnom šetnjom obilježiti Dan bijelih traka. Okupljanje se održava s ciljem ukazivanja na diskriminaciju žrtava, poricanje i nemogućnost obilježavanja mjesta stradanja za sve žrtve rata Prijedora i njegove okoline.
Pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže u 12h na platou kod Ismeta i Meše kako bismo obilježili/e 30. godišnjicu stradanja nevinih žrtava koje su kao znak raspoznavanja oko ruku i na svojim kućama morali istaknuti bijele trake.
Podjelom i vezivanjem bijelih traka prolaznicima/ama i ove godine ćemo bosanskohercegovačku javnost podsjetiti na zločin koji se dogodio u Prijedoru i dolini Sane 1992. godine.
Na ovaj način, podržat’ ćemo i inicijativu Jer me se tiče iz Prijedora, čiji je jedan od prvih ciljeva izgradnja memorijala za 102 ubijene prijedorske djece.
Ne smije se zaboraviti zlo koje se dogodilo nevinim ljudima u Prijedoru i okolici, a koje podsjeća na holokaust, kako se to zlo ne bi nikada nikom ponovilo.

Komentari
Na vrh