Zabava

Damir Imamović predstavalja spoken word album Ahmeda Burića – “Sin pustinje”

Ahmed Burić “Sin pustinje”

spoken word album

feat. Damir Imamović, Toni Kitanovski, Ivan Mihajlović, Goran Milošević, Nenad Kovačić i Benjamin Drijenčić

Dragi i drage,

veliko mi je zadovoljstvo da najavim izlazak albuma na kojem sam dugo radio. Producirao sam svoj prvi spoken word i to dragom prijatelju i izvrsnom sarajevskom pjesniku i pojavi Ahmedu Buriću. Album se zove “Sin pustinje” i objavljuje ga izdavačka kuća Dallas Records.

Album je nastao iz mog druženja s Ahmedom i njegovom poezijom tokom pandemijskih dana. Dugo smo birali materijal i tražili najbolje muzičke teme. U kasno proljeće 2021. godine, snimili smo ga u mojoj dnevnoj sobi. Snimio ga je i miksao naš prijatelj Ivan Mihajlović, koji je i svirao bass na albumu. Ruku su pružili i Toni Kitanovski (električna gitara), Nenad Kovačić (perkusije), Goran Milošević (bubnjevi) i Benjamin Drijenčić (truba). Album je masterizirao Goran Antović, a fotografiju za naslovnicu uradio je Amer Kapetanović. Dizajn omota potpisuje Ana Pojatina.

Danas u 12:00, na youtube kanalu Dallas Recordsa premijerno će biti emitovan video za prvi single sa albuma. Autor videa je Ahmedov stari prijatelj Jan J. Beran i možete ga pogledati od danas u podne na sljedećem linku: Ahmed Burić, “Treći svjetski”

Prva promocija albuma odigrat će se na zagrebačkom sajmu Interliber u nedelju, 13.11.2022., u 17:00, a album će od naredne sedmice biti dostupan na svim prodajnim mjestima Dallas Recordsa.

Vaš,

Damir

https://www.youtube.com/watch?v=6FGhFC0whGM

Na vrh