BiH

Da li će Zoran Milanović postati “nelegitimni”???

Najava predsjednika RH Zorana Milanovića, da će se kandidovati na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj apsolutni je hit protekle sedmice.

Iz Ustavnog suda RH su mu poručili da mora da “abdicira” sa pozicije Predsjednika ako misli da se pojavi na nekoj od listi. Međutim da bi došao na poziciju koju želi, a to je Predsjednik Vlade i ne mora biti na nekoj od listi …

 

Naravno ova šok kandidatura nije mogla proći i bez uplitanja Bosne i Hercegovine u izbore u Hrvatskoj, a na skupu HDZ-a Dragan Čović je pobjedonosno izjavio da su izbori u Hrvatskoj svojevrsna svetkovina za pripadnike ovog naroda u BiH i da će ta dva dana biti neradna kod nas (?).

Ovu njegovi izjavu komentarisali su svi pa i aktuelni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kome se ona nije svidjela …

 

Za komentar “ko se kome” petlja u izbore i da li će bit nekih reperekusija prema Čoviću pitali smo Mahira Mešalića člana DF-a i zastupnika u Parlamentu FBiH:

  • Izjava godine 😀 Eh, sad očekujem od Dragana Čovića da mu odgovori, a zašto se Zorane Milanoviću vi konstantno petljate u izbore i izborni zakon u BiH?! Ma naravno da se to neće desiti. Milanović ozbiljno rizikuje da bude proglašen nelegitimnim. Svašta.

 

Mi smo u iščekivanju, a vi?

Na vrh