Business

Čuveni kotlovi STROPUVA konačno i u BiH – Ložite jednom u sedam dana

Pametni ljudi već sada se pripremaju za zimu. U mnoštvu drugih mogućnosti mi vam predlažemo da za zagrijavanje svojih prostorija nabavite čuvene kotlove na čvrsta goriva STROPUVA koji su od sada prisutni i na tržištu BiH. Ovi kotlovi se izvorno proizvode u Litvaniji, lincencirani su i posjeduju sve priznate Evropske cetrifikate o energetskoj učinkovitosti.

Kotao za grijanje STROPUVA se razlikuje od drugih kotlova na čvrsta goriva jer koristi princip gorenja “odozgo-dole”.
Kod kotla na čvrsto gorivo STROPUVA loženje je odozgo, a gorivo u njemu gori samo u tankom površinskom sloju. Za razliku od drugih kotlova na čvrsto gorivo, kotao STROPUVA može raditi na režimu 10% -15% maksimalne radne snage, pri čemu se pokazuje visoka efikasnost! Baš kao i svi genijalci.

Stropuva kotao 3
Princip gornjeg sagorijevanja pokazao se kao veoma efikasan u poređenju sa drugim tehnologijama. Trenutno, prema jednostavnosti i ravnoteži dizajna, kotlovi STROPUVA na čvrsto gorivo zauzimaju prvo mjesto.
Zbog činjenice da izvor sagorijevanja goriva u kotlu STROPUVA nije konstantno na jednom mjestu, jer se unutar cilindričnog tijela kotla pomjera odozgo prema dnu, ne postoje konstantna toplotna opterećenja na istom mjestu. Ovo je omogućilo smanjenje debljine zidova što je uticalo na smanjenje težine i značajno povećanje vijeka trajanja kotla u odnosu na druge kotlove.
Kotao za grijanje odozgo STROPUVA osvojio je brojne kupce i ima mnogo godina uspješnog rada kod desetine hiljada potrošača u 27 zemalja.

Stropuva kotao 2

STROPUVA je univerzalni kotao tj. u njemu kao gorimo možete koristiti ugalj, drvo, brikete, piljevinu, pelet, triješće … prosto rečeno sve do čega možete doći. Ono što posebno odvaja ovaj kotao od drugih je njegova ekonomičnost. Osim velike enegretske učinkovitosti koja ide i preko 90% možda je najzanimljivije što jedno loženje (npr. sa ugljem) može da vam traje i do sedam dana, sa peletom oko četiri dana dok drvo sagorjeva više od 30 sati u zavisnosti od potrebe za toplotom.

Stropuva kotao 1

Ove kotlove možete nabaviti u kompaniji „STK Tigrass“ u Tuzli, koja je generalni zastupnik ovog proizvoda za kompletno područje Balkana. Uz kotao dobijate i četiri godine garancije, a obezbjeđena je i montaža te servisna mreža.

Više informacija o kotlovima STROPUVA možete dobiti na broj 035 230 222 ili u izložbeno prodajnom salonu u ulici Oslobodilaca 32 u Tuzli/Simin Han, te na FB stranci STK Tigrass.

Na vrh