Zabava

„Cult Band“ u maju objavljuje novu pjesmu, u junu koncert sa „Divljim jagodama“

“Cult Band” iz Austrije, koji čine muzičari porijeklom iz BiH, nakon višegodišnje pauze uskoro će objaviti novu pjesmu.

 

Ovaj muzički sastav osnovan je 2011. godine, a sadašnju postavu čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bass gitarista Salko Agović, klavijaturista Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić.

 

– Vrijeme je da nastavimo svoj muzički put na pravi način, a to je novim pjesmama. Rad benda je poremetila pandemija, ali sada je vrijema da publici sve nadoknadimo. Nova pjesma se zove “Oglas”, a potpisuje je hitmejker Bane Opačić. Snimili smo je u Beogradu u studiju Marija Pajića, klavijaturiste Marije Šerifović – kaže Safet Srna, pjevač Cult Banda.

 

Posljednji u nizu uspješnih koncerata Cult Band je održao sa “Crvenom jabukom”, a u junu ove godine će dijeliti binu sa “Divljim jagodama”.

Pored svojih pjesama ovi odlični muzičari predvođeni Safetom Srnom pjevaju hitove “Prljavog kazališta”, “Parnog valjka”, Zdravka Čolića, Dine Merlina, “Dubioze kolektiv”, Gibonnija…

 

– Polako gradimo karijeru u muzici. Imamo druge poslove koji su naše primarno zanimanje. Muzikom smo krenuli da se bavimo iz hobija, ali već sada to je postala ozbiljna priča, jer imamo veliki broj poziva za nastupe na prostoru bivše Jugoslavije, ali i Njemačke, Belgije…

Posebno se radujemo zajedničkom koncertu sa “Divljim jagodama” u Schwanenstadtu. Za organizaciju je zadužen naš dugogodišnji prijatelj Nermin Luković koji već skoro tri decenije u gornjoj Austriji organizira pop-rock koncerte bendova sa prostora bivše Jugoslavije – govori Srna.

Na vrh