Sport

“Crveno-crna” noć RSD Sloboda i AK Sloboda-Tehnograd

Sinoć je u Ateljeu Ismet Mujezinović održana tradicionalna godišnja proslava RSD Sloboda, “Crveno-crna noć”.

 

  1. godine uspješnog postojanja i rada ovog sportskog kolektiva, bila je prilika za okupljanje, druženje i odavanje priznanja istaknutim pojedincima, članovima ovog sportskog društva. Svečanost je bila u znaku proslave jubileja 75 godina uspješnog postojanja i rada Atletskog kluba “Sloboda Tehnograd”.

“Atletski klub ove godine proslavlja veliki jubilej i ja s pravom mogu reći da su njihovi rezultati daleko ispred ostalih sportskih kolektiva. Možda su košarka ili fudbal popularniji, ali rezultati koje je za ovih 75 godina ostvario Ateltski klub “Sloboda Tehnograd” je izuzetno značajan. Iz njihovih redova je sportista stoljeća, prvi olimpijac, još nekoliko učesnika olimpijskih igara, brojni osvajači evropskih i svjetskih odličja državnih rekordera. Atletski klub je dao nemjerljiv doprinos cjelokupnom Sportskom društvu Sloboda i to je posebno važno naglasiti” – istakao je Aid Berbić, predsjednik UO RSD Sloboda, prilikom obraćanja na crveno-crnoj noći.

U ime kluba prisutnima se obratila predsjednica UO AK “Sloboda Tehnograd” Džemila Agić koja je istakla.

“Izuzetna je čast što je SD Sloboda odlučila ove godine na poseban način obilježiti naš veliki jubilej. Tokom gotovo osam decenija postigli smo mnogo. Sreća je i zadovoljstvo večeras susresti ljude koji su postigli neke od najznačajnijih rezultata u našoj dugogodišnjoj sportskoj istoriji. Uz podršku našeg sponzora kompanije Tehnograd Inžinjerign d.o.o. koja punih četrdeset godina podržava ovaj sportski kolektiv, mi smo postigli mnogo, ali s pravom mogu reći i u narednom periodu postići ćemo mnogo, jer imamo plejadu sjajnih mladih atletičara, državnih prvaka i rekordera”-

Crveno-crna noć bila je i prilika da AK Sloboda Tehnograd uruči priznanja istaknutim pojedincima, sportistima koji su ispisali zlatne stranice atletske istorije ovih prostora, te istaknutim članovima kluba i sportskim radnicima.

Prisutnima se obratio i VD gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić, koji je još jednom ukazao na značaj AK Sloboda Tehnograd.

“Atletičari iz Tuzle su decenijama proslavljali ime ovog grada i činili ga prepoznatljivim u evropskim i svjetskim okvirima. Gradska uprava kontinuirano pruža nesebičnu podršku ovom klubu, a tako će biti i u nastavku, s obzirom da tamo već stasavaju novi prvaci Bosne i Hercegovine, državni rekorderi, osvajači međunarodnih odličja.”

Atletski klub Sloboda Tehnograd jedan je od najtrofejnijih klubova, koji djeluju u okviru Radničkog sportskog društva Sloboda. U 2022. godini takmičari ovog kluba oborili su 12 državnih rekorda i osvojili dvadesetak titula prvaka BiH.

 

Na vrh