Sport

Crowdfunding kampanja za bosanskohercegovačku teniserku Teu Kovačević

Tea Kovačević, teniski biser i velika nada Bosne i Herzegovine, dobit će podršku asocijacije “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina” koja će podržat njen razvoj i međunarodnu karijeru. Prvi korak je upravo pokrenuta Crowdfunding kampanja čiji je cilj prikupljanje

sredstva za Teino učešće na dolazećim turnirima u Beogradu i Dubrovniku. Asocijacija će aktivno raditi na širenju crowdfunding kampanje, a paralelno s tim procesom predano ćemo raditi pronalasku donatora i sponzora za ovu mladu nadu bosanskohercegovačkog tenisa. Želimo osigurati da Tea dobije podršku i priznanje koje zaslužuje, te da Bosna i

Hercegovina bude prisutna na međunarodnoj teniskoj sceni.

Za dodatne informacije i kako biste podržali Teu Kovačević, molimo posjetite stranicu Crowdfundinga [https://makeachamp.com/teakovacevic] ili se obratite nama putem kontaktnih podataka navedenih u nastavku.

 

Tea Kovačević je bh.teniserka rođena je 2010.godine u Gradišci. Tenisom se bavi od druge godine, a trener joj je otac s kojim tri puta dnevno trenira na terenu u dvorištu njihove porodične kuće. Redovito nastupa i pobjeđuje na turnirima za starije uzraste. Tako je na nedavnom državnom prvenstvu u Mostaru sa svojih 12 godina pobijedila u kategoriji U16.

Prošle godine je pobijedila na državnim turnirima 12,14 i 16 godina te je jedna od najboljih svjetskih juniorki u svojoj kategoriji. Do sada je ostvarila pobjede na vrhunskim svjetskim teniskim natjecanjima poput: Paris Bowl, Francuska (3x prvak); Rafael Nadal Academy, Španjolska (3x prvak); Akademija Boris Becker, Njemačka; Akademija Mouratoglou, Francuska; Lemon Bowl, Italija; Tenis Europa do 12 godina.

„Moj dugoročni cilj je doći do vrha ženskog tenisa i staviti Bosnu i Hercegovinu – malu zemlju iz koje dolazim – na svjetsku tenisku kartu!“- sa ponosom ističe Tea.

 

Troškovi jedne teniske sezone iznose oko 100.000 eura, što je finansijsko opterećenje koje Tea i njena porodica ne mogu sami podnijeti. Stoga, pozivamo sve u Bosni i Hercegovini, kao i u cijeloj dijaspori, da pruže pomoć Tei da prikupi potrebna sredstva kako bi mogla dalje razvijati svoj izuzetan talenat.

 

Home

Na vrh