Aktuelno

Čović na Večeri zahvale za potporu izgradnji HKC ‘Sveti Franjo’ u Tuzli

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović nazočio je Večeri zahvale za potporu izgradnji Hrvatskog kulturnog centra (HKC) „Sveti Franjo“ u Tuzli.

Sinoć je u novoizgrađenom Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” u Tuzli, a u organizaciji Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla, upriličena Večer zahvale za sve darovatelje koji su pomogli i u budućnosti će pomoći završetak radova ovog velikog i iznimno važnog projekta.

Gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla fra Mario Divković kazao je ovom prigodom kako se ovom večeri zahvale željelo odati priznanje i zahvalnost svim darovateljima koji su prije godinu dana na donatorskoj večeri u Zagrebu dali svoj doprinos u prikupljanju značajnih financijskih sredstava za nastavak planiranja izgradnje HKC „Sveti Franjo“.

Posebnu zahvalu i dobrodošlicu gvardijan je uputio članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, u kojemu je, kako je kazao, ovaj projekt od samih početaka imao veliku potporu.

– Naše zajedništvo prenijelo se i na Republiku Hrvatsku na čelu s Državnim uredom za Hrvate izvan RH, bez čije pomoći ovog projekta ne bi bilo. To zajedništvo koje mi svakodnevno živimo, želimo prenijeti na sve građane BiH – kazao je gvardijan prigodom obraćanja.

Čović je iskazao u svome prigodnom obraćanju kako ga iznimno raduje što jedan ovakav neizmjerno dragocjen objekt ostaje budućim naraštajima, Hrvatima koji su odlučili čuvati svoj identitet u Tuzli, ali i svim ljudima dobre volje.

Na kraju govora zahvalio je i prijateljima iz Republike Hrvatske koji su prepoznali značaj Hrvatskog kulturnog centra „Sveti Franjo“ i doprinijeli njegovom skorom dovršetku.

Pored dužnosnika Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, Večeri zahvale nazočili su i mnogobrojni gospodarstvenici, kulturni djelatnici, te mnogi drugi dobrotvori.

Ideja o HKC „Sveti Franjo“ rodila se 2009. godine, kada su franjevci proslavljali 800. obljetnicu utemeljenja reda, a izgradnja je započela 2011. godine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Na vrh