Politika

Članovi Građanske snage iz Tuzle kolektivno pristupili Našoj stranci

Stotinjak članova Građanske snage iz Tuzle na čelu s predsjednikom Dejanom Pavićem, danas su kolektivno pristupili Našoj stranci.

U povodu pristupa ovoj stranci sve većeg broja novih članova, među kojima i Selima Bešlagića, bivšeg načelnika Tuzle, guvernera TK-a i potpredsjednika SDP-a BiH, u sjedištu Gradskog odbora Naše stranke u Tuzli danas je upriličena konferencija za novinare.

Između ostalih, prisustvovali su predsjednik Predrag Kojović i više članova Predsjedništva i Glavnog odbora Naše stranke, zatim, Selim Bešlagić, Dejan Pavić, te predsjednica GO NS Tuzla Olivera Sadiković.

– Lideri pojedinih političkih partija pripremaju se za izbore kreiranjem politike rata i straha. Postoje stranke koje su samo za Bošnjake, kao i one koje su samo za Hrvate ili za Srbe, ali i one koje su i za Bošnjake, i za Hrvate, i za Srbe, ali i za ostale narode u BiH. Drago mi je da je s nama Bešlagić koji se tokom rata zalagao za otvoreno, demokratsko društvo, za šta se zalaže i Naša stranka. Ponosan sam što se danas nalazim među ljudima kao što su Bešlagić i Pavić – naglasio je Predrag Kojović.

Bešlagić je podsjetio da se prvi put na konferenciji za novinare nakon napuštanja SDP-a BiH pojavljuje kao član Naše stranke. Kada je ušao u ovu stranku, kaže, osjećao se i ponosnim, ali i odgovornim da doprinese dovođenju bh. društva do boljitka.

Novinarima je podijelio pismo u kojem se obraća javnosti, a posebno onim građanima koji apstiniraju na izborima, da se ovoga puta svojim glasovima pridruže idejama Naše stranke i kreiranju boljeg društva.

– Naš glavni cilj je ekonomski razvoj, a građane pozivam da Našu stranku prepoznaju kao snagu koja je u stanju prevazići sadašnje probleme u državi. Tražit ćemo izvršnu vlast s kompetentnim ljudima, koji neće biti samo iz Naše stranke, ali koji će biti spremni preuzeti odgovornost i koji će priključenjem građanskom, patriotskom frontu, raditi u općem interesu – kazao je Bešlagić.

Doskorašnji lider Građanske snage Dejan Pavić podsjetio je da je i ranije bilo razgovora o priključenju Našoj stranci. Na posljednjim lokalnim izborima Građanska snaga dobila je oko 1.000 glasova, a sada je ocijenjeno da je došlo vrijeme za objedinjavanje snaga, zbog čega su se članovi Građanske snage odlučili priključiti Našoj stranci.
– Svjesni smo da se samo zajednički možemo boriti protiv onoga što imamo u BiH zadnjih 20 godina,  a to je nacionalizam, odnosno, kriminalizam – izjavio je Pavić.

Olivera Sadiković kazala je da će se Bešlagićevo „otvoreno pismo“ u velikom broju primjeraka distribuirati građanima ne samo u Tuzli nego u cijelom Tuzlanskom kantonu „i to po principu iz ruke u ruku“.

Kojović je odgovarajući na pitanje novinara potvrdio da će se u TK formirati vlada u sjenci, kakva je svojevremeno „isprobana“ u Sarajevskom kantonu, gdje je Naša stranka polučila dobar izborni rezultat.

– Nakon Sarajeva Tuzla je naše najsnažnije uporište. Dobit će zadatak da formiraju vladu u sjenci, u koju će biti imenovni najbolji i najkompetentniji, a ne stranački najpodobniji ljudi. Oni neće biti samo iz Naše stranke, a morat će raditi „partizanski“ da bismo ispunili cilj – zaključio je Kojović.

Na vrh