Eventi

Cjelovečernji koncert dječijeg hora „Lege Artis“ u organizaciji općine Tešanj povodom Dana nezavisnosti BiH

Ansambl najmlađih članica i članova Muzičkog obrazovnog centra „Lege Artis“ Tuzla odavno je već postao popularan i intereantan vid vannastavne aktivnosti za brojnu djecu, što i potvrđuje činjenica da su djeca na najljepši mogući način, a u okrutna-teška vremena u jučerašnjem danu 28. 02. 2022. godine, građanima Tuzle i Tešnja unijeli osmijehe na lica, te ih na naljepši praznik domovine Bosne i Hercegovine uvjerili da je dječiji smijeh, pjesma i radost najljepši odgovor za sve loše što se dešava kod nas i u svijetu.

U organizaciji općine Tešanj, načelnika općine Tešanj, gospodina  Suada Huskića i pomoćice načelnika za društveni razvoj gospođe Almine Alagić, održan cjelovečernji koncert Dječijeg hora u Centru za kulturu Tešanj, a pod dirigentskom palicom maestra Jasmina Hasića, te asistenata dirigenta Ljiljanke Petrović i Andree Ilić u prepunoj dvorani Centra gdje su prisustvovali mališani obdaništa i nižih razreda ove općine.

Bila ovo prilika da se najmlađi članovi „Lege Artis-a“  predstave mališanima Tešnja, pa da čak i na sceni zajedno pjevaju prelijepe dječije pjesmice i tako slave jedan od najradosnijih državnih praznika Dan nezavisnosti BiH. Prije samog koncerta Dječijem horu „Lege Artis“, te rukovodstvu Lege Artis-a, općinski načelnik gospodin Huskić, upriličio je pozdravni govor i podijelio poklone iznenađenja kao vid dobrodošlice i slavlja praznika.

Mora se napomenuti da je Dječiji hor samo par sati ranije nastupio i na svečanoj sjednici Grada Tuzla, gdje su sa nekoliko numera prisutnima u Narodnom pozorištu Tuzla izmamili osmijeh, suze radosnice i želju da ih češće čuju na daskama koje život znače.

Probe dječijeg hora „Lege Artis“ Tuztla održavaju se dva puta sedmično ponedjeljkom i četvrtkom od 18h u prostorijama MOC „Lege Artis“ Tuzla, ul Kaldrma br. 2 (preko puta Jalske džamije)

Ovom prilikom pozivamo roditelje djece usrasta od 4 do 12 godina da iskoriste priliku te upišu svoje mališane u Dječiji hor „Lege Artis“. Upis se vrši svakog ponedjeljka i četvrtka od 18h u prostorijama Lege Artis-a. Broj mjesta ograničen. Za više informacija roditelji se mogu informisati putem telefona 061/284 069 asistentica Ljiljanka Petrović ili  061/679619 asistentica Andrea Ilić.

Svim Bosancima i Hercegovcima želimo čestitati Dan nezavisnosti jedine nam Bosne i hercegovine. Dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla.

 

Na vrh