ČISTO LUDILO u Narodnom pozorištu Tuzla, opet i to 2x

17.03.2021. 


Tokom vikenda u Narodnom pozorištu Tuzla sa dosta uspjeha je izvedena premijera predstave “Kreketanje” u režiji Aleša Kurta rađenoj po tekstu Almira Bašovića. Zbog ograničenja mjesta u sali, predstava je imala tri premijerna izvođenja: 11. (četvrtak), 12. (petak) i 13. (subota) mart. Predstava je odlično prihvaćena od strane tuzlanske publike koja je uživala u glumačkim kreacijama ansabla predstave koji su igrajući “predstavu o predstavi” pokazali važnost pozorišta i scenske igre.
A nakon premijere, nove predstave, slijedi poznata komedija: “Čisto ludilo” u režiji Nine Kleflin.
“Čisto ludilo” je idealna predstava za publiku koja voli kriminalističke priče i interakciju s glumcima na sceni, a izvodi se u dva termina: 18. (četvrtak) i 19. (petak) mart u 19:30 sati. Kleflin za predstavu kaže da je “jedan urnebesni komad i premetaljka u kojoj se na zanimljiv, duhovit i nadasve inteligentan način raspravlja o tome ko je ubio čuvenu pijanisticu Izabelu”.
Publika može učestvovati na više načina: postavljanjem pitanja osumnjičenima, isticanjem presudnih detalja i pružanjem neophodnih konsultacija policajcu Šekiju Zaklanom (Nedim Malkočević) i njegovom pomoćniku (Hasan Sušić), te konačnim glasanjem za krivca.
Misterija traje sve do samog kraja predstave, a potencijalne ubice su: pretjerano komični, ali i stereotipični homoseksualac frizer (Midhat Kušljugić), frizerka čiji su motivi za bilo koju njenu radnju ionako upitni (Jasmina Dedić – Ibrić), poslovni čovjek koji se zadesio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme (Edis Žilić) ili stalna mušterija – uvažena gospođa više klase (Elvira Aljukić).
Zbog epidemioloških mjera za prevenciju širenja Koronavirusa, broj mjesta u sali NP Tuzla je ograničen. Svi posjetioci su obavezni držati distancu, nositi masku tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku prilikom ulaska. Preporuka NP Tuzla su rane rezervacije ulaznica putem maila marketing@nptz.ba ili pozivom na telefone pozorišta: 035/251-645.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!