Sport

ČETVRTI DAN TURNIRA: BiH i Belgija u velikom finalu!!!

Najveći dobitnici četvrtog dana na IHF/EHF Women's Trophy 2018, međunarodnom rukometnom turniru za juniorke koji se igra u Tuzli su selekcije Bosne i Hercegovine i Belgije.

 

Dan je počeo razigravanjem za plasman od 5. do 8. mjesta. Moldavija je u najranijem terminu nadigrala Azerbejdžan rezultatom 32:22. Najefikasnija je u pobjedničkom sastavu bila Psenicica sa 8 golova, dok je kod Azerbejdžanki odlična bila Bayramova sa 9 komada.

 

U drugoj utakmici današnjeg programa, Kipar je iznenadio Veliku Britaniju te je na kraju slavio sa 24:19. U selekciji Kipra istakla se Kkaila sa 7 golova, dok su najefikasnije Britanke bile Judge i Heginbottom sa po 6 pogodaka.

 

Prvi polufinalni susret odigrale su selekcije Belgije i Luksemburga. Favorizovana ekipa Belgije lako je i očekivano stigla do trijumfa rezultatom 32:20. Najbolja pojedinka u selekciji Belgije bila je Beckers sa 9 golova, dok se kod Luksemburga istakla Deutaj sa 6.

 

U poslastici dana i drugom polufinalu turnira, reprezentacija BiH ostvarila je historijsku pobjedu protiv Estonije 30:24. Bila je to fantastična partija naših cura, koje je do trijumfa predvodila Dautović sa 10 golova, a kod Estonije se istakla Utsal sa 6 pogodaka.

 

U nedjelju je finalni dan turnira. Veliko finale između BiH i Belgije igra se od 17 sati. Dva sata ranije (15 sati) gledaćemo susret za treće mjesto u kome se sastaju Luksemburg i Estonija. Za peto mjesto od 13 sati igraju Moldavija i Kipar, a za sedmo u 11 sati sastaju se Velika Britanija i Azerbejdžan.

 

SVI U MEJDAN I PODRŽIMO NAŠE ZMAJICE U VELIKOM FINALU!!!

 

 

Na vrh