Kult(ura)

Četiri godišnja doba i sestre Bektić kroz objektiv fotografa Daria Matića

Gledajući kroz objektiv svog fotoaparata, tuzlanski fotograf Dario Matić u proteklom periodu predstavio nam je jednu od najzanimljivijih poslije ratnih priča u BiH. Priču iz Srebrenice, priču o sestrama Bektić i njihovoj ljubavi prema konjima.

Zadnjim setom fotografija koji prikazuju jesen, završava se ova saga ali ostaje nam jedna lijepa uspomena koje se uvijek možemo rado sjetiti posmatrajući ove umjetničke fotografije.

a1

– Upotpunjena je kolekcija godišnjih doba najpoznatijih sestara u BiH. Ovoga puta pozirala je samo najmlađa sestra Bektić, jer su starije sestre bile zauzete školskim i fakultetskim obavezama. Velika volja i želja je bila da se ova priča upotpuni kroz sva četri godišnja doba. I zaista je Srebrenica, BOSNA I HERCEGOVINA ponosna sto ima ovakve kćerke, ovakve ponosne sestre – rekao je za naš portal Dario, napomenuvši da sprema nova iznenađenja za sve one koji prate i cijene njegov rad.

Ostatal fotografija iz galerije JESEN možete pogledati OVDJE, dok ostale tri galerije možete pogledati na oficijelenomm profilu Dario Matić Weddings.Photogapher

a2

Na vrh