Vijesti

Centar za ples i rekreaciju ponovo otvara svoja vrata!

Rekreacijom protiv COVID-19 virusa

Protekli mjeseci za mnoge od nas bili su dugi, jednolični i nepotpuni zbog novonastale situacije sa pandemijom koja je obustavila mnoge sfere djelovanja i privređivanja. Svakodnevni život i navike sveli su se na osnovne djelatnosti, odvojivši nas od hobija,rekreacije i društvenog života.

Najbolji način za jačanje našeg imuniteta i zaštitu od opasnosti svakako jeste fizička aktivnost. Rekreacija našeg uma, duha i tijela velikim dijelom igra ulogu u tome kako će se naš organizam izboriti sa vanjskih faktorima i slobodnim radikalima.

Zbog toga, uz sve previđene mjere opreza, Centar za ples i rekreaciju od septembra ponovo otvara svoja vrata i nudi mnogo novih i zanimljivih aktivnosti! Tokom ljetne pauze kolektiv je vrijedno radio i pripremao prostorije za bezbijedno treniranje i primanje novih članova i članica.

 

PONUDA

Pored dosadašnjih programa koji su bili u ponudi :

  1. Škola plesa za najmlađe (4-7 godina)
  2. Škola plesa za djecu (7-15 godina)
  3. Škola plesa za odrasle (18+ godina)
  • Početni nivo
  • Napredni nivo
  1. Individualni časovi plesa
  2. Plesni aerobik
  3. Časovi joge
  4. Orijentalni ples
  5. Priprema svadbenog plesa

Ponuda je obogaćena sa dva zanimljiva i izuzetno korisna programa, časovi samoodbrane za žene i muškarce i trening korektivne gimnastike. Korektivna gimnastika efikasan je vid tjelovježbe koji kombinacijom vježbi djelotvorno rješava probleme u predjelu vrata i leđa, jača tjelesnu muskulaturu i gipkost, te podstiče topljenje masti u tijelu.

 

SEMINAR

Pored unaprijeđene ponude programa za stare i potencijalne članove i članice, u CPR-u nikada ne nedostaje zabave i druženja!

Na izmaku ovog mjeseca najavljen je seminar sa gostujućim instruktorom plesa, Semirom Šerić, u sklopu projekta ”Tuzla pleše nove plesne stilove”. U subotu, 29.augusta svi prijavljeni na jednodnevni seminar imati će priliku naučiti tri vrste plesa- Cuban salsa,  Bachata i Kizomba. Prijave na seminar su otvorene do 27.augusta i broj mjesta je ograničen.

TRE radionica

12.septembar rezervisan je za Davorku Tolić, gošću iz Zagreba i njezinu jedinstvenu ”TRE” metodu opuštanja. TRE( Tension & Trauma Release Exercises) podrazumijeva izvođenje niz jednostavnih i nježnih vježbi pomoću kojih se opuštaju hronične tenzije i resetira neurološki sistem. Prijave i na ovaj seminar su otvorene, a više informacija možete pronaći i na oficijalnoj web stranici (www.cpr.ba) .

Pored svih zanimljivosti i aktivnosti, zajedničko druženje van grada,u prirodnom okruženju najavljeno je već ovaj vikend ali i skoriji  odlazak u Brčko na  Državno prvenstvo u latinoameričkim i standardnim plesovima gdje će plesači pružiti podršku svojim kolegama.

Ukoliko baš ti želiš svoj život ispuniti raznolikim događajima, pozitivnom energijom i lijepim melodijama prijavi se na neki od ponuđenih programa i treniraj u ritmu! Prijave na broj +38761979602 ili na mail info@cpr.ba. Upis novih članova traje do 29.augusta, rezerviši svoje mjesto na vrijeme!           Više na https://www.facebook.com/CPRTuzla/ .


Komentari

Na vrh