Tuzlanski kanton

Čelić poplavljen (VIDEO)

Usljed velikih količina padavina, izlile su se rijeke Šibošnica i Gnjica, zbog čega je Općina Čelić pretrpjela poplave. Saobraćaj se odvija otežano, kazao je za RTV 7 Tuzla, dežurni operativni u MUP-u TK.

Na području Tuzle i Čelića jaka kiša pričinjava velike poteškoće vozačima. Trenutno je zbog vode na kolovozu obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Čelić-Brčko.

Podsjećamo, zbog najavljenih obilnih padavina za područje sjeverne Bosne upaljen je narandžasti meteoalaram.

Upozorenje meteorologa traje do sutra navečer, a prognozira se da bi na ovom području moglo pasti između 30 i 50 litara po metru kvadratnom, lokalno do 70 litara.

– Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, ometanje u aktivnostima na otvorenom. Teži uvjeti za vožnju uslijed smanjene vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode – navedeno je u upozorenju.

Cjelodnevne intenzivne kišne padavine prouzrokovale su brojne probleme građanima Tuzlanskog kantona, a prema preliminarnim podacima najteža situacija je na području Općine Čelić.

– Nalazim se pred zgradom općine i faktički ne mogu napraviti deset koraka dalje jer glavnom ulicom bujica nosi sve pred sobom. Imam informaciju da je između 70 i 100 stambenih objekata poplavljeno. Situacija je veoma teška – kaže za Fenu Admir Hrustanović, načelnik Općine Čelić.

Došlo je do izlijevanja iz korita Čelićke rijeke koja protiče kroz centar ovog majevičkog mjesta, ali i mnogo veće rijeke Gnjice, te planinskih potoka.

Došlo je do plavljenja većeg broja plastenika, a očajni građani pokušavaju spasiti svoju imovinu. Štete su ogromne i one će se danima zbrajati.

 

video – Čelić OnLine/ 

Komentari
Na vrh