BiH

BURNE REAKCIJE NAKON SASTANKA BEĆIROVIĆA I SCHMIDTA: “Ovo je nezapamćeno poniženje člana Predsjedništva BiH!”

Imamović je zatim dodao i da se “Bećirović pokazuje kao posve nekompetentan i nedorastao funkciji”.

Predsjedavajući Predsjendištva BiH Denis Bećirović jučer je, kao reakciju na marširanje pripadnika Vojske Srbije u dva bh. grada, najavio sastanak sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom

Na sastanku je visoki predstavnik istaknuo kako “svi javni zvaničnici u Bosni i Hercegovini moraju raditi više na izbjegavanju tenzija i stvaranju pogodnog okruženja za reforme, te neometano funkcioniranje relevantnih institucija u okvirima svojih nadležnosti i važećih zakonskih propisa”.

Na ovakvu poruku Schmidta uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama, a mi vam donosimo neke od njih.

“Na sastanku, do kojeg je došlo nakon alarmantnog zahtjeva Denisa Bećirovića zbog defilea vojske Srbije, Schmidt poručuje Bećiroviću da ‘mora više raditi na izbjegavanju tenzija’. Nezapamćeno poniženje člana Predsjedništva. Ali malo je dobio šta je tražio”, kazao je politički analitičar Haris Imamović.

Imamović je zatim dodao i da se “Bećirović pokazuje kao posve nekompetentan i nedorastao funkciji”.

Politički analitičar Reuf Bajrović također smatra da se radi o poniženju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

“Schmidt je danas ponizio Denisa Bećirovića. Primio šefa države da bi totalno ignorisao njegov zahtjev i pritom mu javno očitao bukvicu oko dizanja tenzija. Denis je veće poniženje za Bosnu od svih trojanera zajedno”, smatra Bajrović.

“Iako je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović najavio da će sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom razgovarati o defileu pripadnika Vojske Srbije ulicama Prijedora, u saopćenju OHR-a nakon sastanka Bećirović-Schmidt, taj događaj se nikako ne pominje. Umjesto toga, OHR je pozvao sve zvaničnike u BiH na “izbjegavanje tenzija'”, naglašava portal Istraga urednika Avde Avdića

Na vrh