Eventi

BUDIMO HUMANI, pomozimo DARISU da ima sretno djetinstvo. Spasimo mladi život

Svakim danom imamo priliku čuti ili pročitati u tiskanim, elektronskim medijima i društvenim mrežama apel za pomoć u liječenju oboljelih osoba od teške bolesti koje se ne mogu liječiti u našim medicinskim centrima, jedino izvan Bosne i Hercegovine, za šta su potrebna pozamašna sredstva koja ne mogu izdvojiti roditelji ili uži članovi obitelji, a Država i nadležne institucije i ne pomišljaju spasiti jedan život, što je izvan svakog razuma, pogotovo kada je u pitanju mladi život.

Glede toga, ovih dana je Udruženje djece i omladine sa invaliditetom “OSMJEH PLUS”Olovo pokrenulo akciju za prikupljanje novčanih sredstava za dječaka Darisa Isića iz Sarajeva. Daris je rođen 15.07.2012 godine u Sarajevu od oca Saše i majke Nihade Kućanin iz Olova, uspješno je prebolio leukemiju, da bi potom prilikom kemoterapije malom Darisu oštećen jednjak, zbog čega je primoran uzimati hranu putem sonde, te mu je život doveden u pitanje.

Ni jedna klinika u zemlji nije prihvatila operativni zahvat malog Darisa, jedino je moguće nastaviti liječenje u Turskoj za šta je potrebno izdvojiti 14.500 EU, što Darisovi roditelji nisu u mogućnosti financirati, te sa zebnjom očekuju našu i Vašu pomoć sukladno našim mogućnostima kako bi dobrovoljnim prilozima prikupili naznačeni iznos kako bi spasili mladi život i dokazali još jednom svoj humani gest.

Roditelji malog Darisa svesrdno mole sve ljude dobre volje koji žele i mogu pomoći nastavak Darisovog liječenja u Turskoj da iskažu svoju volju i solidarnost u spašavanju mladog života uplatom žr: 1610000000000011-na štedni račun Daris Isić09001521241-račun otvoren kod Raiffaisen Banka Sarajevo.

Udruženje OSMJEH PLUS Olovo će sa svojim volonterima postaviti humanitarni punkt petkom u centru Olova i time dati svoj doprinos u prikupljanju doniranih novčanih sredstava.

UČESNICI HUMANITARNOG KONCERTA: 1. REFIJA MUSLIĆ, 2. ALDIJANA DIZDAREVIĆ, 3. RAHIMA HALIMANOVIĆ, 4. ANDRIJA ŠTEVANIĆ, 5. MIRHAD OKANOVIĆ, 6. ŠERIF KAPO, 7. ENVER ZUKIĆ-MEDENI, 8. SALKO HAJKA, 9. AHMED NUHBEGOVIĆ, 10. RAMO BEJZIĆ, 11. MUSTAFA BIJELIĆ, 12. DINO RAMIĆ, 13. MUHAREM HADROVIĆ, 14. ABDULAZIZ NUMANOVIĆ, 15. EMIR MANSO, 16. ELMIR SMAILHODŽIĆ, 17. DINO SIRĆO. VODITELJ PROGRAMA: ENVER ŠADINLIJA.

Veliki humanitarni koncert će se održati 09.11.2018 godine (petak) u 18 sati. Sala Doma kulture u Olovu. Cijena ulaza: 3 KM.

DOBRO DOŠLI.

BUDIMO HUMANI, POMOZIMO DARISU DA IMA SRETNO DJETINSTVO.

 

Anto Šimić Čiko

Na vrh