Tuzlanski kanton

Brojne aktivnosti Gorske službe spašavanja Soda Lukavac

U nedjelju, 20.11.2022.g. pripadnici Gorske službe spašavanja Soda Lukavac izvršili su čišćenje obalnog pojasa jezera Kop Šićki Brod, nepristupačnih dijelova obale jezera koristeći alpinističku opremu, te čišćenje dna jezera koristeći ronilačku opremu.

Također mimo navedenih aktivnosti izvršili smo poribljavanje jezera u količini od 100kg šaranske mlađi. Ovo je nastavak projekta koji sufinansira Fondacija Tuzlanske zajednice. GSS Soda Lukavac za svoje kratko postojanje odradila je nekoliko projekata vezano za zaštitu prirode i okoliša.

 

Još jednom apelujemo na sve građane ukoliko šetaju, odmaraju, planinare u prirodnim ljepotama Tuzlanskog kantona, da smeće ne ostavljaju za sobom, nego da isto ponesu i odlože na mjesto propisano za to.

 

Prilikom ovakvih i sličnih projekata akcenat stavljamo i na podizanje razine svijesti građana o plastičnom i neorganskom otpadu, te kako je isti katastrofalan za biodiverzitet prirode. Ovim putem se srdačno zahvaljujemo svima koji su uzeli učešće u projektu.

Komentari
Na vrh