Sport

Brod KK Zrinski-Bistarac-Ljubače plovi punim jedrima do cilja

Povratnik u Premijer ligu Bosne i Hercegovine u kuglanju, Kuglački klub (KK) Zrinski-Bistarac-Ljubače je u trećem kolu osjetio prvu slast ovosezonske pobjede protiv iznimno kvalitetnog protivnika  Borca iz Banja Luke na domaćem terenu, kuglana Doma kulture Lukavac zahvaljujući kvalitetnoj i odgovornoj igri uz nesebično ekipno zalaganje, zbog čega i nije izostao rezultat koji je na kraju glasio: Zrinski-Bistarac-Ljubače : Borac Banja Luka 6:2.

 

Najbolji rezultat je ostvario iskusni Ivica Stjepic sa 570 oborenih čunjeva.

 

Pobjeda protiv favoriziranog Borca koji konkuriše za sami vrh prvenstvene ljestvice je dodatan stimulans za dokazivanje u nastavku prvenstva, što će Zrinski znalački iskoristiti, jer i oni imaju svoje adute za visoke domete.

 

Završetkom susreta nisu krili zadovoljstvo u taboru Zrinskog, kada nam predsjednik kluba Božo Stjepić između ostaloga naglašava:

 

„Prvo kolo smo igrali protiv KK Revita Banja Luka prošlogodišnjim prvakom BiH protiv kojih smo odigrali ekipno dosta dobro, no, ipak je na kraju izostao rezultat i sasvim zasluženo izgubili.

 Drugo kolo igrali u Kaknju protiv KK Rudar Kakanj, ekipa koja je vec dugo u vrhu BiH kuglanja. Prošle sezone je zauzela 4 mjesto na Europa kupu.

Jednostavno, na te dvije utakmice smo uigravali ekipu, kada je trener Ivanović imao priliku uvjeriti se u sposobnost svakog igrača i pripremiti ekipu za nastavak prvenstva, što je urodilo plodom protiv Borca iz Banja Luke, jedne od ekipa koja konkuriše za sami vrh ljestvice.

S obzirom da je ekipa u usponu forme, primaran cilj nam je opstanak u Premijer ligi BiH“.

 

Zaključuje naš sugovornik predsjednik KK Zrinski-Bistarac-Ljubače Božo Stjepić.

 

KK Zrinski-Bistarac-Ljubače je doveo dva iznimno kvalitetna igrača iz tuzlanske Slobode, Muhamed Vehabović i Damir Muminović, koji su već opravdali svoj dolazak, što potvrđuje ambicije Zrinskog u nastavku prvenstva.

 

Kao u svakom sportu, tako i kuglačkom su najveći problem financije s kojima se i Zrinski susreće što dodatno otežava pripremu ekipe za nastavak takmičenja, još kada dodamo da njegovi igrači često puta vlastitim sredstvima financiraju odigravanje utakmica. Međutim, ništa ih neće pokolebati da ostvare željeni cilj i postanu stabilan Premijer ligaš. Jednoglasni su u svom stavu kuglači Zrinskog.

 

KK Zrinski-Bistarac-Ljubače je trenutno na devetom mjestu prvenstvene ljestvice sa osvojena tri boda, dok se u narednom, četvrtom kolu sastaju s ekipom Željezničara i u slučaju pobjede Zrinski bi se probio u gornji dio ljestvice i time opravdao očekivanja svojih simpatizera, za što imaju izgledne šanse.

 

Anto Šimić Čiko

Na vrh