Tuzla

Briga za osobe treće životne dobi u Tuzli

Inicijativna grupa “Aktivno starenje” mjesne zajednice Brčanska Malta obilježila je devet godina postojanja i rada. Tim povodom, u srijedu, 21. decembra, organizovana je svečanost kojoj su prisustvovali brojni gosti, predstavnici sličnih udruženja i grupa.

Kako je istakla Hasija Jahić, koordinatorica Inicijativne grupe Brčanska Malta, njihov rad je već zapažen u Tuzlanskom kantonu, ali i šire.

Uspjeh u daljem radu poželio im je i vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

“Drago mi je da zajedno obilježavamo devetu godinu rada Inicijativne grupe za Aktivno starenje ove mjesne zajednice. Vidim veliki broj dragih osoba, sugrađanki i sugrađana, koji se na kvalitetan način druže i provode vrijeme zajedno, upražnjavajući sve ove aktivnosti zbog kojih su i osnovani. Grad Tuzla već dugi niz godina podržava ovaj projekat, a posebno u 2021. i 2022. godini, kada smo u potpunosti preuzeli finansiranje aktivnosti “Njega u kući za osobe treće životne dobi”, gdje u ovoj godini izdvajamo 230.000 KM. Također i kroz druge oblike finansiranja iz Budžeta pomažemo starije osobe, kako bi njihov život bio što kvalitetniji.

Trudimo se da osiguramo što bolje uslove i ambijent za život osoba treće životne dobi, obzirom da su oni veoma značajan grupa stanovništva u Tuzli. Nastaviti ćemo baštiniti ovaj kontinuitet veoma lijepe saradnje sa našim starijm osobama, koje su kroz svoj životni vijek, radom, trudom i zalaganjem učinili da Tuzla bude ovo što jeste. Veliki je doprinos njih samih, kroz individualni angažman, kako kroz radnu tako i društvenu zajednicu. Samo na zajednički način, kako sa mladima, tako i sa starijima, možemo graditi sigurnu i kvalitenu budućnost Tuzle i Bosne I Hercegovine”, – poručio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

Komentari
Na vrh