News

Bravo Tuzlaci: Inspirativna pomoć nezbrinutim životinjama “direktno” iz salona kozmetike

Sa dolaskom zimskog perioda i niskih temperatura, javljaju se brojni problemi, među najugroženijima su upravo oni kojima u tom vremenskom periodu potraga za hranom i vodom postane znatno teža nego u ostatku godine.

Nije rijetkost da organizovana udruženja za zaštitu životinja u gradovima na više lokacija postave hranilice za pse, mačke i ptice kako bi lakše i humanije preživjeli surove i prohladne zime. Međutim, u Tuzli ali i brojnim drugim gradovima BiH, nezbirnute životinje prepuštene su individualnom volonterizmu ljubitelja životinja koji se trude organizovati putem društvenih mreža i pomagati nezbinutim životinjama.

Osoblje Kozmetičkg salona 2A u Tuzli dokazani su ljubitelji životinja koji su i proteklih godina na brojne načine pomagali napuštene “šapice” sa tuzlanskih ulica, te učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama. Ovaj put, osmislili su odličnu ideju kako nahraniti i napojiti nezbrinute pse i mačke i izvan radnog vremena, piše “Week.ba“.

Salon se nalazi u TC Brčanska Malta, a neka njihova ideja bude inspiracija svima nama da na ovakav ili sličan način pomognemo nezbrinutim životinjama, da se izbore sa zimom, ali i u ostatku godine.

Hranilica za pse u Tuzli – Week.ba

Na vrh