BOSS u povodu značaja nezavisnih medija i građana u borbi protiv trajne pomorske izolacije BiH izgradnjom nelegalnog pelješkog mosta

01.02.2021. 


Bh. vladajući političari su izdali BiH jer dozvoljavaju gradnju nelegalnog pelješkog mosta čiji projekat je usmjeren u cilju stavljanja države u trajnu pomorsku blokadu na dijelu Jadranskog mora koji suvereno pripada BiH po odredbama međunarodnog pomorskog prava, kojim je propisano da sve države koje imaju izlaz na more imaju pravo nesmetanog pristupa otvorenom moru i dalje prema svim pomorskim državama svijeta, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Nakon kontinuiranih upozorenja BOSS-a i 11-og januara 2021. godine prezentiranih deset činjenica o mirnodopskoj okupaciji BiH izgradnjom nelegalnog pelješkog mosta, nastavlja se politička borba na način da se pozivaju nezavisni mediji i građani da se uključe u demokratski pritisak na Predsjedništvo BiH da podnese tužbu Međunarodnom sudu za pravo mora protiv Hrvatske, kako bi se zaustavila gradnja pelješkog mosta i spriječila trajna pomorska izolacija BiH.

Zbog nedržavnog odnosa prema interesima države od strane članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića građani BiH moraju sami braniti državne interese, jer je uklanjanje nelegalne konstrukcije pelješkog mosta i izgradnja vlastite pomorske luke od ključnog značaja za dugoročnu ekonomsku strategiju,  te je neophodan adekvatan javni pritisak na članove Predsjedništva BiH i nezavisne medije kako bi se razbila nemoralna medijska blokada usmjerena protiv interesa BiH, istakao je Mirnes Ajanović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!