Politika

BOSS u povodu usvajanja Odluke o snabdijevanju Tuzle toplotnom energijom kojom su omogućene izrazito niže cijene za priključenje individualnih stambenih objekata na vrelovodnu, odnosno toplovodnu mrežu

Odluka o snabdijevanju Grada toplotnom energijom, koju je usvojilo  Gradsko vijeće Tuzla,  omogućava građanima Tuzle u individualnim  stambenim objektima, gdje god je moguć prolazak vrelovoda, da dobiju  besplatno izvođenje radova na izgradnji i montaži vrelovodne, odnosno  toplovodne mreže do individualnih stambenih objekata, istakao je  predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Odlukom je predviđeno da Grad  Tuzla, odnosno javno preduzeće snosi sve troškove radova i instalacija  i to do ventila ispred mjerno-regulacione toplotne stanice u  individualnom stambenom objektu. Usvajanjem navedene Odluke prestaje  apsurdna višegodišnja praksa prema kojoj su vlasnici individualnih  stambenih objekata koji su tražili priključenje na toplovodnu mrežu  morali plaćati iznose od 10.000 do 15.000 KM.

Sadašnja cijena nabavke  mjerno-regulacione toplotne stanice, u kojoj je sadržan i kalorimetar,  i naknade za angažovani kapacitet treba iznositi od 2.000 do 3.000 KM,  u zavisnosti od broja prijavljenih građana za priključenje na  toplovod. Uz promjenu političkog stanja u Gradu Tuzla može se  očekivati i niža ukupna cijena, a realizacija ove Odluke rezultiraće i  izrazitim smanjenjem zagađenja zraka cijelog Grada, koje je u  sadašnjim zimskim uslovima izrazito opasno za zdravlje građana,  istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

8.12.2017.                                                                                       Muamer Dedić, Press BOSS-a

Na vrh