BOSS u povodu sankcija BiH od strane Energetske zajednice

22.01.2021. 


Sankcije Energetske zajednice Evropske unije, prema kojima Bosna i Hercegovina dvije godine neće učestvovati u pitanjima odlučivanja budžeta i izvršenja, dodatno dokazuju neodgovornost izabranih zvaničnika i vladajućih stranaka u zaštiti interesa države, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Ministarski savjet Evropske zajednice više puta je upozoravao domaće vlasti na ozbiljne i trajne propuste, a pokrenuto je osam postupaka zbog kršenja zakona i obaveza iz Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice, bez adekvatnog odgovora od strane BiH.

Okolnost da je za samo deset dana tekuće godine pet hiljada lica ostalo bez posla, te da su hiljade mladih napustili državu tražeći egzistenciju u Evropskoj uniji, uz činjenicu da je država pod dvogodišnjim sankcijama Evropske zajednice, dokazuju da su u Bosni i Hercegovini izabrani zvaničnici i vladajuće stranke zaraženi neodgovornim ponašanjem i da su opasniji od aktuelne pandemije, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!