BOSS u povodu prezentacije prvog dijela reformi za projekt „PLAN ZA SOCIJALNO-EKONOMSKI NACIONALNI OPORAVAK“

12.02.2021. 


U cilju realizacije projekta „PLAN ZA SOCIJALNO-EKONOMSKI NACIONALNI OPORAVAK“ predsjednik BOSS Mirnes Ajanović na trećoj tematskoj press konferenciji ističe da je u cilju realizacije projekta prvenstveno neophodno smanjiti gubitak radnih mjesta ali i povećati broj zaposlenih u državi. To se može ostvariti smanjenjem doprinosa na plate koji su izuzetno visoki, zbog čega poslodavci pribjegavaju radu u sivoj zonu, ne uplaćuju doprinose ili otpuštaju radnike. Smanjenje doprinosa na plate bi omogućilo poslodavcima da stabilizuju svoje poslovanje i ostvare višak kapitala što bi bila adekvatna stimulacija da prijave ili zaposle nove radnike i/ili povećaju plate svojim radnicima, što bi u konačnici omogućilo sigurnije punjenje državnih budžeta, uključujući i stabilnost Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko invalidsko osiguranje.

Umjesto visokih doprinosa po pojedincu potrebno je smanjenjem doprinosa omogućiti povećanje ukupnog broja doprinosa, koji bi zbog većeg obima omogućili i veće punjenje budžeta, istakao je član Glavnog odbora BOSS-a Kenan Gutić. Cilj je povećati stabilnost realnog sektora i podstaknuti veću potrošnju i otvaranje novih radnih mjesta, uz zadržavanja postojećih radnika, što će zasigurno puniti budžete, ali i omogućiti ostanak mladih generacija u našoj državi.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!