Politika

BOSS u povodu podnošenja tužbe Općinskom sudu Tuzla protiv direktora Upravne organizacije Zavod za urbanizam Grada Tuzla Anera Čanovića zbog iznošenja neistinitih izražavanja i uvreda prema Mirnesu Ajanoviću

Shodno odredbi člana 8. Zakona o zaštiti od klevete Federacije BiH,  prije podnošenja tužbe za klevetu Općinskom sudu Tuzla, Mirnes  Ajanović je dostavio direktoru Upravne organizacije Zavod za urbanizam  Grada Tuzla Aneru Čanoviću zahtjev za ispravku neistinitih izražavanja  koja su iznesena u tekstu dostavljenom medijima nakon što je Mirnes  Ajanović podnio prijavu Tužilaštvu TK protiv Čanovića zbog namjere  oštećenja budžeta Grada Tuzla u iznosu većem od milion maraka.  Stenogram sa jedanaeste sjednice Gradskog vijeća održane 28. septembra  2017. godine dokazuje da je Aner Čanović oklevetao i uvrijedio Mirnesa  Ajanovića.

Navedene klevete će biti dostavljene i Tužilaštvu TK kao  dodatan dokaz da je zloupotrebom službenog položaja i ovlasti Aner  Čanović sa saradnicima prilikom izmjene regulacionog plana prostorne  cjeline “Stupine” izmjestio neboder od 22 sprata sa gradskog zemljišta  na privatno zemljište u površini od 2170 m2. Aner Čanović će  odgovarati pred Općinskim sudom Tuzla i shodno članu 6. Zakona o  zaštiti od klevete kojim je normirano, citiramo: “Svako lice koje  prouzrokuje štetu ugledu fizičkog ili pravnog lica iznošenjem ili  pronošenjem izražavanja neistinite činjenice, identificirajući to  pravno odnosno fizičko lice trećem licu, odgovorno je za klevetu”,  završen citat.

29.11.2017.                                                                                Muamer Dedić, Press BOSS-a

Na vrh