Politika

BOSS u povodu početka školske godine i potrebe obezbjeđenja sigurnosnih uslova za učenike

Svim roditeljima, učenicima i prosvjetnim radnicima – predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović želi uspješan početak nove školske godine, uz javni poziv načelnicima policijskih uprava da pojačaju prisustvo policijskih službenika u blizini škola, kao i na frekventnim saobraćajnicama i raskrsnicama, kako bi se osigurao bezbjedan dolazak djece u školu i povratak kućama, uz poseban apel roditeljima i nastavnom osoblju na poštivanje sigurnosnih mjera i preporuka kriznih štabova u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Kandidat BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla, profesor doktor Izudin Šarić, ističe da su na većem broju raskrsnica u Tuzli u kvaru semafori za pješake, što izrazito utiče na sigurnost djece koja će u ponedjeljak krenuti u školu, a obzirom da se radi o najmlađem uzrastu, tj. učenicima od I do IV razreda, to zahtijeva još veći stepen odgovornosti i brzu reakciju u rješavanju problema neispravnih semafora.

Mirnes Ajanovića i kao vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla upućuje javni poziv nadležnim institucijama Grada Tuzla da odmah pristupe otklanjanju kvarova na semaforskoj signalizaciji u Tuzli, kako bi se omogućio siguran put školarcima na putu od kuće do škole i obratno.

Na vrh