Politika

BOSS u povodu obaveze da se odmah obezbijedi pomoć građanima i medijima

Svi nivoi vlasti dužni su hitno poduzeti konkretne rehabilitacijske mjere kako bi se velika ekonomska šteta ublažila ne čekajući na proceduralno zaživljavanje usvojenog apsurdnog korona zakona, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Do realne funkcionalnosti korona zakona ekonomsko stanje najpogođenijih kategorija doći će do kritične tačke, tako da je potrebno odmah izdvojiti sredstva za pomoć tim kategorijama na lokalnom nivou, od strane opština i gradova, uz pomoć viših nivoa vlasti. Hitnim angažmanom lokalnih organa vlasti i mjesnih zajednica, potrebno je identificirati porodice bez zaposlenih lica, penzionere sa minimalnim penzijama, porodice kojima nije dozvoljen rad i ostale ugrožene građane, te im iz lokalnih budžeta dodijeliti egzistencijalnu novčanu pomoć.

Takođe, neophodno je da opštine i gradovi odmah obezbijede novčanu pomoć i medijima, posebno privatnim medijima koji se nalaze u egzistencijalnoj krizi, a koji su dali maksimalan doprinos u borbi protiv koronavirusa. Nedopustivo je ucjenjivačko ponašanje vlasti prema medijima odugovlačenjem obezbjeđenja sredstava za rad u okolnostima kada nema adekvatnog marketinga, što je svojevrsna namjera nedopuštenog pritiska vlasti na medije.

Samo odlučnim hitnim djelovanjem moguće je izbjeći katastrofalne posljedice ekonomske krize nastale zbog pandemije koronavirusa i sačuvati živote, zdravlje i dostojanstvo građana, ističe Mirnes Ajanović

 

Na vrh