Politika

BOSS u povodu napada Milorada Dodika na USAID i Američku ambasadu u BiH

Otvoreni zvanični napad Milorada Dodika na Američku agenciju za međunarodni razvoj (USAID) i Američku ambasadu u BiH – pokazuje njegovu očitu frustraciju zbog zahtjeva iz Sjedinjenih Američkih Država da se Dodikov status na “crnoj listi” pojača dodatnim sankcijama zbog nacionalističkog i separatističkog djelovanja, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 
Djelovanje Američke ambasade u BiH, koja je među najvećim prijateljima Bosne i Hercegovine, kao i Američke agencije za međunarodni razvoj  koja je u privredu i humanitarnu pomoć uložila oko dvije milijarde dolara, ne može se smatrati napadom na ustavni poredak BiH, kako to grozničavo predstavlja Milorad Dodik.

 
Predizborna kampanja Milorada Dodika protiv USAID-a i Američke ambasade u BiH je očito ispoljavanje njegovog straha od gubitka vlasti, jer nije zaboravio da je USAID u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH, u toku kampanje za protekle Opšte izbore, promovisao u brojnim medijima video poruke pod nazivom “Glasaj ili trpi” – u cilju promjene izrazito teškog stanja u BiH, pozivajući građane da izađu na izbore i glasaju protiv nemoralne vlasti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

23. 8. 2018.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-a

Na vrh