Politika

BOSS u povodu najave održavanja sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, bez uvrštavanja zakona o boračkim pravima u dnevni red sjednice

Najava održavanja sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH za 17. i 18. april, bez uvrštavanja zakona o boračkim pravima u dnevni red sjednice, kako je to zahtijevano putem boračkih protesta, pokazuje da Vlada Federacije BiH i izabrani parlamentarci ignorišu izvršavanje obaveza prema boračkoj populaciji, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Vlada Federacije BiH i federalni poslanici i pored najave ponovnih protesta za polovinu aprila bezobzirno zanemaruju obećanja koja su javnosti prezentirana tokom posljednih boračkih protesta, da će se u parlamentarnu proceduru što hitnije uvrstiti rasprava o donošenju boračkog zakona i objave javnog boračkog registra.

 

Takvo nemoralno djelovanje federalnih zvaničnika izvršne i zakonodavne vlasti je evidentno igranje sa vatrom i izazvaće ogorčenje cjelokupne demokratske javnosti koja se solidariše sa opravdanim boračkim zahtjevima, te će prema najavama obespravljenih boraca rezultirati i masovnim protestima. Shodno tome, federalni zvaničnici dužni su do održavanja sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH staviti u parlamentarnu proceduru razmatranje adekvatnog zakona o boračkim pravima, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

31.3.2018.                                                                                     Muamer Dedić, Press

Na vrh