BOSS u povodu korištenja najave povećanja cijena električne energije privredi kao političkog alata ostanka na vlasti

05.10.2021. 


Najava poskupljenja cijene električne energije privredi u iznosu od 70 do 120 posto, koje bi automatizmom značilo poskupljivanje svih proizvoda i usporavanje svakako loše ekonomije u FBiH, služi isključivo za širenje panike kao politički alat ostanka na vlasti i pokušaj predstavljanja ozloglašenog Fadila Novalića kao dobrog premijera, zabrinutog za građane koji bi se našli u još težoj situaciji.  Dokaz je činjenica da je Elektroprivreda BiH vladina firma, odnosno da na istu ima uticaja premijer Fadil Novalić, te je njegovo javno isticanje da neće dozvoliti povećanje cijena električne energije kako bi se zaštitili građani – evidentna politička manipulaciju dizanja panike radi nuđenja rješenja na vještački izazvane krize.

Navodi poslodavaca da povećanje cijene električne energije ne smije biti veće od jednocifrenog broja, uzevši u obzir izjave premijera da neće dozvoliti veće poskupljenje, dokazuje da pored političkog profiterstva premijer Novalić i njegova SDA namjeravaju u određenom nivou povećati cijene električne energije, smatrajući da će građani biti sretni što povećanje cijene el. energije neće iznositi 70 ili 120 posto, a sve da bi se građanima lakše prodala buduća manja, ali redovna, poskupljenja, istakao je Mirnes Ajanović predsjednik BOSS-a.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!