Politika

BOSS u povodu izazivanja teške političke krize i upitne isplate federalnih penzija, plata, boračkih i socijalnih davanja radi napuhanih lidera

Masovna politička laktanja za funkcije novoizabrane vlasti ugrožavaju egzistenciju građana, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Umjesto obaveze konstituisanja Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te usvajanja federalnog budžeta, Finansijskog plana Fonda PIO i rješavanja nagomilanih problema – postaje upitna isplata penzija, plata, boračkih i socijalnih davanja.

 

Odnos i novoizabrane vlasti prema građanima već je prešao sve razumne okvire i može se nazvati političkim terorizmom, u kojem su birači, ali i građani koji nisu glasali, taoci nemoralnih napuhanih političkih lidera i izabranih zvaničnika koji besramno pokazuju bolesnu glad za funkcijama.

 
Više je nego bezobzirno da tzv. vladajuće političke stranke i opozicija politikanstvom nameću tešku političku i međuentitetsku krizu radi borbe za funkcionerske fotelje, vlasti u javnim preduzećima i ustanovama i uhljebljenja bezbroj stranačkih potrčkala, nakon što je propao postizborni principijelni fazon da tzv. građanske stranke neće u koaliciju sa nacionalnim strankama, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

24. 1. 2019.                                                                                  Muamer Dedić, Press BOSS-a

Na vrh