Politika

BOSS u povodu februarskih protesta građana Bosne i Hercegovine protiv nemoralne vlasti

Na današnji dan, 5. februara 2014. godine, građani Tuzle rekli su DOSTA, u ime cijele Bosne i Hercegovine, i ustali sa protestima protiv nemoralne, bezobzirne, podmukle i lično-interesne vlasti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Revolucionarni i istorijski otpor obespravljenih i prevarenih boraca, studenata, radnika, nezaposlenih i penzionera protiv političke bande – rezultirao je opštim protestima u cijeloj BiH, koji su podržani i od strane brojnih međunarodnih medija i institucija.

Građani ne trebaju zaboraviti da su tada političari bježali od svojih birača i dugo se nisu smjeli pojaviti u javnosti. Zgrada Vlade Tuzlanskog kantona, koja je prva stradala 7. februara, spaljena je kao simbol zle vlasti, i tadašnjeg premijera koji je odbio razgovarati sa građanima, zbog čega je protestima bio prinuđen dati ostavku. Direktna odgovornost za paljevine zgrada je na oholim političarima koji su ignorisali apele i beznađe građana i njihovu borbu za egzistenciju.

U ime svih Bosanaca i Hercegovaca koji su februara 2014. godine odlučili da BiH bude upisana u svjetskoj istoriji kao država u kojoj građani neće hodati pognute glave pred nemoralnim političarima, dužnost je nastaviti suprotstavljanje svima koji pokušaju opravdani februarski revolt građana tretirati na način kako su nenarodni režimi satanizirali radničku Husinsku bunu i međunarodni otpor fašizmu, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Na vrh