Politika

BOSS: U povodu februarskih protesta Bosne i Hercegovine protiv nemoralne vlasti

Na današnji dan, 5. februara 2014. godine, građani Tuzle rekli su  DOSTA, u ime cijele Bosne i Hercegovine, i ustali sa protestima protiv  nemoralne, bezobzirne, podmukle i lično-interesne vlasti, istakao je  predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Revolucionarni i istorijski otpor  obespravljenih i prevarenih studenata, radnika i penzionera protiv  političke bande rezultirao je opštim protestima u cijeloj Bosni i  Hercegovini, koji su podržani i od strane brojnih međunarodnih medija  i institucija.

 
Građani Bosne i Hercegovine ne trebaju zaboraviti da su tih dana  nemoralni političari bježali glavom bez obzira od svojih birača, i  dugo vremena se nisu smjeli pojaviti u javnosti.

 

Zgrada  Vlade Tuzlanskog kantona, koja je prva stradala, spaljena je jer je  bila simbol zle vlasti, na čelu sa tadašnjim premijerom iz SDP-a koji  je odbio razgovarati sa građanima, zbog čega je protestima bio  prinuđen dati ostavku. Direktna odgovornost za paljevine zgrada je na  oholim političarima koji su ignorisali apele i beznađe građana i  njihovu borbu za egzistenciju.

 
U ime svih Bosanaca i Hercegovaca koji su februara 2014. godine  odlučili da Bosna i Hercegovina bude upisana u svjetskoj istoriji kao  država u kojoj građani neće hodati pognute glave pred nemoralnim  političarima, dužni smo se odlučno i politički drsko suprotstaviti  svima koji pokušaju opravdani februarski revolt građana tretirati na  način kako su nenarodni režimi satanizirali Husinsku bunu i  međunarodni otpor fašizmu, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes  Ajanović.

5. februar 2018.                                                                         Muamer Dedić, Press BOSS-a

Na vrh