Politika

BOSS u povodu dopune krivične prijave Tužilaštvu BiH, zbog dokaza da Centralna izborna komisija BiH saučestvuje u izbornoj prevari

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović dostavio je dopunu krivične prijave Tužilaštvu BiH, zbog dokaza da Centralna izborna komisija BiH saučestvuje u izbornoj prevari i namjerava prikriti izvršenja krivičnih djela. Akt Centralne izborne komisije od 10.10.2018. godine pod nazivom “Naredba” (broj: 05-1-07-1-1165-1/18), kojom se od lokalnih izbornih komisija traži da ponovo prebroje glasačke listove na biračkim mjestima na kojima su prijavljene nepravilnosti, jasan je dokaz da se od strane državne institucije vrši saučešće u najvećoj izbornoj prevari u istoriji BiH.
U Naredbi CIK-a od 10. oktobra, koja je lokalnim izbornim komisijama dostavljena u poslijepodnevnim satima, između ostalog, navedeno je, citiramo: “Zakazivanje otvaranja vreća, obavještavanje posmatrača, brojanje i unos rezultata u aplikaciju završiti danas 10. 10. 2018. godine do 24 sata”, završen citat, a radi se o zahtjevu za brojanje glasova stranaka i kandidata unutar listi političkih subjekata.

 
Nije ni teoretski ni fizički moguće okupiti članove biračkih odbora i posmatrače, te za nekoliko sati adekvatno izvršiti Naredbu, te je očigledno da ista za cilj ima fiktivnu namjeru da se zadovolji samo forma ponovnog brojanja glasova, a očigledno legalizovanje skandalozne prevare u cilju zadržavanja na vlasti aktuelnih stranaka izvršenjem krivičnog djela Izborne prevare.

 
11. 10. 2018.                                                                              Muamer Dedić, Press BOSS-a

Na vrh